€ 15,95 – ISBN 9789078194408, 2e druk 2023

Over Samos

Als er een prijs zou zijn voor de meest ongerepte en onbedorven vakantiebestemming in de Middellandse zee in de 21ste eeuw, dan zou Samos met zijn rust en natuurschoon beslist een goede kanshebber zijn voor de titel. Toerisme is hier weliswaar een belangrijke bron van inkomsten, maar het oogt en voelt toch als van ondergeschikt belang. Door het stelselmatig weren van hoogbouw, grote hotelketens en fastfood-restaurants hebben het eiland en zijn kustplaatsjes een eigen karakter en charme weten te behouden. Natuurlijk zijn er veel restaurants en toeristenaccommodaties, maar nergens is dat zo groots dat het storend wordt. De afwisselende landschappen oefenen grote aantrekkingskracht uit op wandelaars.

De wandelingen in deze gids zijn behoorlijk uitdagend, gezien de aanzienlijke hoogteverschillen die je moet overbruggen. Wie wil kan de bergen in, waar de hoogste toppen tot boven de 1.400 meter reiken. Maar er zijn ook wandelingen opgenomen die wat gemakkelijker te doen zijn, variërend van een paar uur tot een hele dag. Geniet van het goede Griekse leven en ontdek de mooiste plekken van Samos te voet.

Bestel een wandelgids

Wil je de wandelgids, zonder bijkomende kosten, thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze webshop. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 a 2 werkdagen).

Bekijk wandeling 15

Van wandeling 15 bij Kalithea in het zuidwesten van Samos maakten we een filmpje (circa 2 min.)

Updates

Nog geen updates op de 2e druk (maart 2024).
Bekijk hier de laatste routewijzigingen in de 1e druk.

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de wijze waarop ze beschreven zijn kun je hier een wandeling downloaden.samos-image

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties op Samos.