€ 15,95 – ISBN 9789078194170

Over Menorca

Menorca is als vakantie- en wandelbestemming één van de grootste verrassingen van het Middellandse zeegebied. Vergeleken met andere zonbestemmingen is het eiland rustig en relatief onbedorven. Het massatoerisme heeft maar heel beperkt voet aan de grond gekregen, waardoor het, zeker buiten het hoogseizoen, een heerlijk wandelparadijs is.

Door haar status als beschermd gebied (UNESCO Biosfera) is er veel aandacht voor natuurbeheer en behoud van traditionele landbouwmethoden. Wandelen op Menorca is alsof je terug wandelt in de tijd, toen drukte, stress en de 24-uurs economie nog onbekende begrippen waren. De combinatie van rustige, natuurlijke, zonovergoten stranden en goed begaanbare paden en wegen maken het eiland tot de ideale bestemming om een weekje zon zoeken te combineren met een aantal aantrekkelijke (halve)dag wandelingen.

Wandelgids in de pers

Dagblad Trouw:
‘Prachtig boekje met mooie foto’s en duidelijke beschrijvingen.’ (1e uitgave 2006)

Wandelmagazine Te Voet:
een lust voor het oog’. (2014)

Bestel een wandelgids

Wil je de wandelgids, zonder bijkomende kosten, thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze webshop. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 a 2 werkdagen).

menorca-image

Updates Menorca

Bekijk hier de laatste routewijzigingen.

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de manier van beschrijven, kun je hier 1 wandeling downloaden.

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties op Menorca.