​​​​​​​
Chalkidiki wandelgids

€ 15,95 – ISBN 9789078194361

Over Chalkidiki

Chalkidiki is de zuidpunt van Grieks-Macedonië, dat ook wel de ‘Tuin van Griekenland’ wordt genoemd. Als onderdeel van het vasteland is de regio gezegend met iets meer dan gemiddelde neerslag in Griekenland, vooral in de winter. Met een bergrug in het noorden die overloopt in een uitgestrekte vlakte tot aan de kust ligt er een fraai landschap dat op een natuurlijke manier van water wordt voorzien.

Maar ook Moeder Natuur maakt dankbaar gebruik van deze bron van leven. Zij tooit zich in het voorjaar met uitbundig bloeiende bloemen en een gevarieerde begroeiing van loof- en dennenbossen. Maar weinig plaatsen in Griekenland zijn zo groen. Voor de kustvlakte liggen drie schiereilanden. Westelijk ligt het relatief vlakke Kassandra, dat de meeste toeristen die de regio bezoeken huisvest. Het groene hart van het schiereiland is een onontdekte, rustige oase waar je urenlang kunt ronddwalen zonder een mens tegen te komen. Sithonia, het middelste schiereiland, is de bestemming voor rustzoekers. Het derde schiereiland biedt onderdak aan de autonome monnikenrepubliek Athos  Dat is een gesloten bolwerk dat gedomineerd wordt door de 2.000 meter hoge heilige berg die je vrijwel overal vandaan kunt zien liggen. Chalkidiki is zeer geschikt om te voet te ontdekken. Wie de verschillende delen bezoekt, ontdekt steeds een ander landschap.

De 16 rondwandelingen in deze gids brengen je naar de mooiste plekken!

Bestel een wandelgids

Wil je de wandelgids, zonder bijkomende kosten, thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze webshop. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 à 2 werkdagen).

Updates

Er zijn nog geen updates, de gids is januari 2020 verschenen (augustus 2023).

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de wijze waarop ze beschreven zijn kun je hier 1 wandeling downloaden.

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties op Chalkidiki.