​​foto-header

De wandelingen

Diverse wandelbestemmingen hebben we nu in kaart gebracht. We kiezen steeds voor bijzondere bestemmingen, waarvoor geen Nederlandse wandelgidsen bestaan. Iedere uitgave bevat 20 tot 23 wandelingen (Ardèche: 24 en Bretagne: 35 wandelingen). Het zijn handzame gidsen, met een ringband, zodat je ‘m helemaal rond kunt klappen. De lengte van de tochten varieert van 4,4 tot 22 km, zodat er voor iedereen wel een of meerdere tochten bij zit. Per bestemming hebben we gezocht naar de leukste en mooiste tochten. Bij iedere wandeling vind je een aantal grote foto’s, die laten zien wat je kunt verwachten. En achterin staat een overzichtskaart die duidelijk maakt waar welke wandeling is te vinden.

De tochten

Per wandeling is aangegeven hoe lang hij is, hoe lang je er over doet, en hoe zwaar ‘ie is. Je krijgt aanwijzingen over hoe je het beginpunt bereikt en we vertellen of je er ook per OV kunt komen. Natuurlijk is er voor elke tocht een uitgebreide routebeschrijving en een kaartje. Per wandeling geven we vier tot acht GPS-punten, voor de liefhebbers. Maar de tochten zijn ook prima zonder GPS te maken! We beperken ons tot de noodzakelijke wandelinformatie. In iedere gids is een inleiding van circa 10 pagina’s opgenomen. Daarin leggen we dingen uit die je tijdens je wandeling kunt tegenkomen. Maar het blijft een wandelgids. Van andere dingen, zoals geschiedenis, geologie, restaurants en andere toeristische informatie weten anderen veel meer. En daar zijn al heel veel gidsen van.

Actueel

We krijgen van veel mensen die met onze gidsen op stap zijn geweest, mailtjes met opmerkingen over veranderingen in de routes, of knelpunten die ze zijn tegengekomen. Die lezen we allemaal en vergelijken we met reacties van andere wandelaars. En als het naar ons idee nodig is, melden we op de website wat er veranderd is, zodat andere wandelaars daar hun voordeel mee kunnen doen. Voor een herdruk gaan we terug en controleren we alle aanpassingen die bij ons zijn gemeld.