€ 17,95 – ISBN 9789078194415 

Over Värmland, Zweden

De provincie Värmland in midden-Zweden is een prachtige bestemming als je wilt genieten van de rijke en rustige Zweedse natuur. Zo groen, zo uitgestrekt, zo leeg. Dat is het gevoel dat je steeds weer zult ervaren als je erop uit trekt in de Zweedse natuur. Zoveel land en zo weinig mensen, dat is iets wat we in Nederland en België niet kennen.
Al dat groen wordt afgewisseld met heel veel water. In ieder dal een rivier, achter elke heuvel een meer. Van heel erg groot tot lieflijk klein. Wie er te voet op uit trekt, loopt bovendien het ‘risico’ om zo maar oog in oog te staan met een eland. Als natuur- en wandelliefhebber kun je hier je hart op halen!

Wandelgids Värmland in de pers

‘Ze schrijven op enthousiaste wijze, met duidelijke beschrijvingen van de routes’. Hikingsite.nl

Tussen Zweedse meren. Dagblad Trouw

Wandelen in Värmland. Te Voet magazine

Finse geschiedenis in het grensgebied van Zweden en Noorwegen. Nordic Magazine

Bestel een wandelgids

Wil je de wandelgids thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze webshop. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 a 2 werkdagen).

varmland-image

Updates

Wandeling 11
De route over de Hultberg is nu ook toegankelijk Als je die wil volgen is de wandeling 900 m langer. Ga dan 150 m na GPS 5 niet linksaf de steenslagweg op, maar volg de oranje markering rechtdoor de heuvel op (GPS A). Na 250 m ga je bij een wegwijzer linksaf (GPS B), volg de markering in totaal 1,7 km. Je komt uit op het begin van een steenslagkarrenspoor (GPS C). Houd hier links aan en volg het karrenspoor tot je na 130 meter uit komt bij een oranje wegwijzer (GPS 7). Hier ga je rechtsaf en volgt de routebeschrijving uit de gids. Van deze variant is ook een GPS-track beschikbaar.

juli 2024

Bekijk hier de updates van toepassing op de 2e editie

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de wijze waarop ze beschreven zijn kun je hier 1 wandeling downloaden.

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties in Värmland.