€ 12,50 – Alleen bij One Day Walks verkrijgbaar

Over de Vogezen

Als je vanuit Nederland of België komt, vind je de eerste èchte bergen in de Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk. Met toppen die tot boven de boomgrens reiken, kun je hier je conditie en uithoudingsvermogen beproeven op de vele wandelpaden langs de hellingen. Die zijn nooit te steil om niet gewoon te kunnen lopen, maar uitdagend en betoverend mooi. Bovenop word je beloond met de mooiste vergezichten. Op heldere dagen kijk je tot ver in de buurlanden. Maar ook als je eens een dagje niet de bergen in wilt, vind je wel een of meerdere tochten die niet direct een aanslag doen op de kuitspieren. Groene valleien langs slingerende beken en rivieren vormen het decor voor wat gemakkelijkere tochten. Of maak een wandeling door de wijngaarden aan de oostkant van de bergketen, op het randje met de Elzas. Gecombineerd met een bezoekje aan een van de vele wijnstadjes is zo’n wandeling ook een fantastische manier om de charmes van de Vogezen te ontdekken.

De wandelingen in deze gids lopen overwegend in het oostelijke, bergachtige deel van de Vogezen en aan het randje van de Elzas. Niet omdat het westelijk deel niet de moeite waard zou zijn, maar omdat we ons voor deze ‘proefversie’ van wat uiteindelijk een gids met 20 wandelingen zal worden, wilden beperken. En dan vormen juist de bergen – die het landschap zo anders maken dan wij gewend zijn – de grootste uitdaging.

Frankrijk kent een lange en uitgebreide wandelinfrastructuur en er lopen dan ook heel wat routes en langeafstandspaden door het departement. De rondwandelingen in deze gids brengen je naar een paar van de mooiste plekken, over prachtige paden. Pittig, maar zeer zeker ook lonend. Geniet ervan!

Wandelgids in de pers

Bespreking Oppad online 14 april 2016

Bestel een wandelgids

De gids Wandelen in de Vogezen is alleen bij One Day Walks verkrijgbaar. Wil je de wandelgids, zonder bijkomende kosten, thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze bestelpagina. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 a 2 werkdagen).

vogezen-image

Updates

Bekijk hier de laatste routewijzigingen (nog geen updates – april 2019).

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de wijze waarop ze beschreven zijn kun je hier 1 wandeling downloaden.

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties in de Vogezen.