€ 15,95, ISBN 9789078194378

Over de Vogezen

Haal meer uit je vakantie in de Vogezen en Elzas, door meer te beleven en te zien van je favoriete vakantie-regio. Ga dan wandelen en ontdek de regio op een of meer van onze 16 rondwandelingen. Ontdek de natuur en cultuur van de Vogezen en Elzas met onze wandelgids in de hand. Doordat we alle wandelroutes zelf lopen en beschrijven, weet je zeker dat de informatie klopt. Wij brengen je naar de mooiste plekken, waar alleen wandelaars komen!

Als je vanuit Nederland of België komt, vind je de eerste èchte bergen in de Vogezen, in het noordoosten van Frankrijk. Met toppen die tot boven de boomgrens reiken, kun je hier je conditie en uithoudingsvermogen beproeven op de vele wandelpaden langs de hellingen. Die zijn nooit te steil om niet gewoon te kunnen lopen, maar uitdagend en betoverend mooi. Bovenop word je beloond met de mooiste vergezichten. Op heldere dagen kijk je tot ver in de buurlanden.

Maar ook als je eens een dagje niet de bergen in wilt, vind je wel een of meerdere tochten die niet direct een aanslag doen op de kuitspieren. Groene valleien langs slingerende beken en rivieren vormen het decor voor wat gemakkelijkere tochten. Of maak een wandeling door de wijngaarden aan de oostkant van de bergketen, op het randje met de Elzas. Gecombineerd met een bezoekje aan een van de vele wijnstadjes is zo’n wandeling ook een fantastische manier om de charmes van de de regio te ontdekken.

De wandelingen in deze gids lopen overwegend in het oostelijke, bergachtige deel van het departement de Vogezen, binnen het Regionaal Natuurpark Ballons de Vosges. Een paar keer wandel je tot boven de boomgrens. Daarnaast zijn er vier wandelingen in de Elzas opgenomen, door de wijngaarden aan de oostkant van de Vogezen. Juist deze combinatie van uitdagende bergen en levendige wijncultuur maakt het wandelen hier zo de moeite waard, in elk seizoen.

Wandelgids in de pers

Bespreking 1e druk: Oppad online 14 april 2016

Bestel een wandelgids

Wil je de wandelgids, zonder bijkomende kosten, thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze bestelpagina. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 a 2 werkdagen).

vogezen-image

Updates

Bekijk hier de laatste routewijzigingen (nog geen updates – augustus 2023).

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de wijze waarop ze beschreven zijn kun je hier 1 wandeling downloaden.

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties in de Vogezen.