foto-header

NIEUWS

Hier vind je het laatste nieuws en de persberichten die we versturen bij het verschijnen van een nieuwe titel.

13 januari 2020

Nederlandse wandelgids voor Chalkidiki, Griekenland

De ‘Tuin van Griekenland’ is een prachtige bestemming om wandelend te leren kennen. In het noorden ligt  een bergrug die overgaat in een uitgestrekte vlakte tot aan de kust. Daar liggen de drie schiereilanden Kassandra, Sithonia en Athos voor de deur. Zo heeft de zuidpunt van Grieks-Macedonië alle ingrediënten in huis om sportieve inspanning te combineren met Griekse cultuur en ontspanning aan zee. Wandelen in Chalkidiki is de nieuwste uitgave van One Day Walks Publishing. De gids met 16 rondwandelingen, variërend in lengte van 4,3 tot 19,9 km, is nu te koop in de (internet)boekhandel. ‘Wandelen in Chalkidiki’ (ISBN 9789078194361) kost € 15,95. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandeleninchalkidiki.nl.

Over Chalkidiki

De bergrug in het noorden van de regio gaat over in een uitgestrekte vlakte die uitloopt tot aan de zee. De natuur wordt op een natuurlijke manier van water voorzien. Dat loopt vanuit de bergen via een stelsel van rivieren en beken richting de zee en bevloeit zo de kustvlakte. Die wordt dan ook dankbaar gebruikt voor de teelt van olijven en andere gewassen. Maar ook Moeder Natuur maakt dankbaar gebruik van deze bron van leven en tooit zich in het voorjaar met uitbundig bloeiende bloemen en een gevarieerde begroeiing van loof- en dennenbossen. Maar weinig plaatsen in Griekenland zijn zo kleurrijk en groen.
Voor de kustvlakte liggen nog drie verrassingen: drie schiereilanden, ieder met een heel eigen karakter. Westelijk ligt het relatief vlakke Kassandra, dat de meeste toeristen die de regio bezoeken huisvest, in levendige kustplaatsen. Het groene hart van het schiereiland is een onontdekte, rustige oase waar je urenlang kunt ronddwalen zonder een mens tegen te komen.
Sithonia, het middelste schiereiland, is de bestemming voor rustzoekers. Hier is het toerisme wat kleinschaliger, het landschap wat ruiger en hoger, de stranden leger. Het derde schiereiland biedt onderdak aan de autonome monnikenrepubliek Athos en is een gesloten bolwerk dat gedomineerd wordt door de 2.000 meter hoge heilige berg die je vrijwel overal vandaan kunt zien liggen.

Over de gids

De 16 in deze gids beschreven routes zijn met zorg geselecteerd en door de auteurs gelopen, beschreven en in kaart en beeld gebracht in het voor- en najaar van 2019. Elke beschrijving is voorzien van beknopte informatie over de omgeving en de bezienswaardigheden onderweg. Na aankoop kunnen bij de uitgeverij de GPS-tracks van de wandelingen opgevraagd worden. Een GPS is niet noodzakelijk om de routes te kunnen lopen.

Over One Day Walks

Met de gids ‘Wandelen in Chalkidiki’ is voor het eerst een flink aantal rondwandelingen gedetailleerd beschreven in deze bij toeristen wat minder bekende regio van Griekenland. Deze gids is de vijfde Griekse bestemming die verschijnt. Eerder verschenen gidsen voor de eilanden Corfu, Rhodos, Samos en Zakynthos. De wandelgidsen van One Day Walks onderscheiden zich van andere reeksen doordat de Nederlandse auteurs ook alle wandelingen zelf maken en beschrijven. Waar anderen kiezen voor vertalingen, werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud getest en beproefd is. Naast de Griekse bestemmingen zijn er ook gidsen voor een zevental regio’s in Zweden,  vier Franse regio’s en Mallorca & Menorca. Het complete assortiment is te vinden op www.onedaywalks.com.

 

1 september 2017

Ontdek de kliffen en het binnenland van ongerept Zakynthos 

Met steile, witte kliffen die van meer dan 100 meter hoogte loodrecht afdalen in de golven en hagelwitte stranden die alleen per boot te bereiken zijn, heeft het Griekse eiland Zakynthos veel te bieden aan de wandelaar. Een rustig en natuurlijk binnenland, met uitdagend berghellingen, waar je uren kunt dwalen zonder iemand tegen te komen. Charmante dorpjes die nauwelijks door toeristen bezocht worden en een uitbundige natuur die het eiland kleurt tot diep in de zomer. Al wandelend kom je op plekken waar de meeste bezoekers van Zakynthos niet of nauwelijks komen. De nieuwe gids Wandelen op Zakynthos van One Day Walks bied je 16 rondwandelingen om de onbekende kant van het eiland te ontdekken.

 

Over Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos is een populaire bestemming voor vakantievierders. Veel mensen komen hier naartoe om te genieten van zon, zee en stand. Maar Zakynthos heeft nog veel meer te bieden dan de bekende attracties die vrijwel iedereen gaat bezoeken, zoals het scheepswrak en de zeeschildpadden. Zakynthos is voor wandelaars grotendeels onontgonnen terrein. Wie de moeite neemt om de wandelschoenen aan te trekken, zal een breder, gevarieerder en rijker beeld krijgen van het eiland. Ontdek verscholen valleitjes die gonzen van de bijen en vlinders, bezoek een verlaten kloostertje dat bijna verdwenen is tussen de struiken en bomen. Of wandel door uitgestrekte olijfboomgaarden en geniet van de natuurlijke rust en stilte. Zakynthos van een verrassende, andere kant!

Over One Day Walks

De gids (ISBN 9789078194323) kost € 14,95 en is verkrijgbaar via de boekhandel en online-verkopers. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandelenopzakynthos.nl. De wandelgidsen van One Day Walks onderscheiden zich van andere reeksen doordat ze helemaal zelf worden gemaakt. Zo werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is. Alleen op deze manier is een accurate routebeschrijving te maken, aldus de auteurs en uitgevers. ‘Wandelen op Zakynthos’ is na wandelgidsen voor Corfu, Rhodos en Samos de vierde voor een Griekse bestemming.

9 januari 2017

Vind je weg in de wildernis van Midden-Zweden

Midden-Zweden is een fantastische bestemming als je de ruige, uitgestrekte natuur van Scandinavië wilt beleven. Op de plek waar zuid en noord elkaar ontmoeten valt van alles te ontdekken: oneindige bossen waar beren, wolven en elanden leven;  kristalheldere meren waar je zo in wilt springen; watervallen, stroomversnellingen, oude bospaden en wandelroutes. Het is lastig om al die bijzonderheden zelf te vinden, meestal zijn er ter plaatse alleen kaarten verkrijgbaar. Terwijl je ook wilt weten hoe je moet lopen, hoe lang je onderweg bent en wat je kunt zien. De zojuist verschenen gids ‘Wandelen in Midden-Zweden’ met 22 rondwandelingen brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden en natuurgebieden in Gästrikland, Hälsingland en Västmanland.

Over Midden-Zweden

Het beste van twee werelden, dat is wat je in Midden-Zweden vindt als je de natuur in trekt. Hier ontmoeten noord en zuid elkaar, hier snuffelt het grote wild – beer, lynx, wolf en eland – aan de rand van de menselijke wereld. Het koudere, noordelijke klimaat ontmoet het mildere, zuidelijke weer. Hier vind je planten uit zowel koudere als warmere streken. Hier gaat het vlakke zuiden met zijn agrarische karakter over in een glooiend, bosrijk en ruiger gebied, waar je echte rust, ruimte en stilte kunt ervaren.

Mix van natuur en cultuur

Wandelen in Midden-Zweden maakt het mogelijk om te genieten van de wildernis en zijn bewoners, op niet al te grote afstand van de bewoonde wereld. Binnen een uur rijd je van een stad met 150.000 inwoners – met alle bijbehorende voorzieningen – naar de rust van de wildernis, waar je zomaar oog in oog kan komen te staan met een eland. Hier loop je via landbouwgrond naar een vogelreservaat en wandel je vanuit een charmant vissersdorpje langs de eenzame kust naar een privé-strandje. Ontdek de eilandjes voor de kust, of bezoek de dichte bossen waar in de 17de eeuw Finse nomaden neerstreken. Wandel in het spoor van zilver- en ijzerzoekers of ontdek het leefgebied van de Scandinavische beer te voet. Verken het groene stadshart van Gävle of wandel langs kristalheldere meren en rivieren, waar je zo in kunt springen.
Wandelen in Midden-Zweden biedt een combinatie van al het moois dat Zweden te bieden heeft. Een mix van natuur en cultuur, van stil en ‘druk’, van stad en wildernis, van noord en zuid, van het grote Zweedse wild tot een bezoekje aan cultureel en industrieel erfgoed dat door UNESCO op de Werelderfgoedlijst is gezet.

Over One Day Walks

De gids (ISBN 9789078194293) kost € 15,95. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandeleninmiddenzweden.nl. De gids wordt op 11 februari gepresenteerd op de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht (stand 4.C.35). De wandelgidsen van One Day Walks onderscheiden zich van andere reeksen doordat ze helemaal zelf worden gemaakt. Zo werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud zelf getest en beproefd is. Alleen op deze manier is een accurate routebeschrijving te maken, aldus de auteurs en uitgevers. ‘Wandelen in Midden-Zweden’ werd gerealiseerd in samenwerking met Region Gävleborg en Västmanland.

Eerdere Zweedse gidsen:

Wandelen in Värmland (2009, 2e druk 2012), Wandelen in Västernorrland (2011), Wandelen in Dalsland (2013), Wandelen in Dalarna (2014), Wandelen in Skåne (2016).

 

2 juni 2016

Wallander-wandeling in Zweeds Ystad nu ook beschikbaar als App

Wie in de voetsporen van inspecteur Kurt Wallander Ystad en omgeving wil verkennen, kan dat deze zomer doen met behulp van de One Day Walks ‘Wallander wandeling’. Want die heeft een plek  gekregen in de App van izi. TRAVEL. Deze internationale startup publiceerde een groot aantal audio- en beeldrondleidingen door musea. Nu komen er ook steeds meer ‘verrijkte’ wandeltochten beschikbaar. De Wallander-wandeling van One Day Walks is 14 km lang en bezoekt memorabele plaatsen in de omgeving van Ystad, die verbonden zijn met inspecteur Kurt Wallander. De wandeling is ook opgenomen in de gids Wandelen in Skåne die begin dit jaar verscheen. De izi.TRAVEL App is beschikbaar voor Iphone en Android.

Locaties

De aangename stem van Cynthia Abma, actrice, presentatrice en voice-over, leidt wandelaars langs een tiental plaatsen in Ystad en omgeving. Deze plaatsen komen voor in de tien boeken die Henning Mankell schreef over inspecteur Kurt Wallander, wonend en werkend in Ystad en omgeving. De serie boeken werd met veel succes verfilmd, zowel in het Zweeds als Engels (BBC). De locaties die de wandeling aandoet, waaronder bijvoorbeeld de Ystad filmstudio’s en het woonadres van Kurt, spelen een belangrijke rol in de boeken en/of bij de totstandkoming van de televisieseries.

Smartphone

In de izi.TRAVEL App is deze informatie beschikbaar, naast de GPS-track die wandelaars letterlijk op het juiste pad houdt. Op de kaart op zijn smartphone kan de wandelaar precies zien waar hij zich bevindt en welke kant hij op moet. Bereikt hij of zij een volgende film- of boeklocatie, dan vertelt Cynthia Abma automatisch wat er hier te zien valt.

Beleving

Zoals bij alle wandelingen van One Day Walks ligt de nadruk ook bij deze wandeling op de natuurbeleving in een mooie omgeving. Doel is ook hier om mensen naar plaatsen te brengen waar ze op eigen houtje wellicht niet zouden zijn gekomen. Speciaal voor de samenwerking met izi.TRAVEL is deze wandeling uitgezet, langs voor liefhebbers van Zweedse krimi bekende plaatsen. De beknopte informatie brengt ze net een stapje dichterbij hun favoriete Zweedse inspecteur.

Meer informatie

Informatie over izi,.TRAVEL is te vinden op www.izitravel.nl. De izi.TRAVEL App is gratis te downloaden via de App Store. Meer informatie over de gids Wandelen in Skåne vindt u op www.wandeleninskane.nl.

 

7 april 2016

Bijzondere editie Nederlandse wandelgids Vogezen

Vogezen-coverMet de lancering van de nieuwe gids ‘Wandelen in de Vogezen’ in een beperkte oplage van 150 stuks onderzoekt uitgeverij One Day Walks Publishing of er interesse is voor een nieuwe, door Nederlanders gemaakte gids voor deze prachtige wandelbestemming. De gids bevat 10 dagwandelingen, variërend in lengte van 7,1 tot 15,6 km, in en rond Parc Regional Ballons des Vosges, de bergrug met toppen tot ruim 1.400 meter. De gids is uitsluitend te koop bij de auteurs en uitgevers zelf. Zij brengen met deze gids wandelaars naar de mooiste plekjes in de Vogezen, met duidelijke routebeschrijvingen die zich onderscheiden van andere, vertaalde wandelgidsen. Bij voldoende belangstelling zal de gids worden uitgebreid tot 20 of meer wandelroutes. ‘Wandelen in Vogezen’ (ISBN 978907819428) kost € 12,50. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandelendevogezen.nl.

Vogezen

Vanuit Nederland bezien kom je in de Vogezen, de bergrug in het noordoosten van Frankrijk, voor het eerst èchte bergen tegen. Met toppen die boven de boomgrens reiken, kun je hier genieten van stevige wandelingen langs de hellingen. Nooit te steil om niet te kunnen lopen, maar wel uitdagend en betoverend mooi, met fantastische uitzichten. Daarnaast biedt de gids ook lichtere wandelingen, bijvoorbeeld door de wijngaarden van de Elzas, die tegen de oostflank van de bergrug liggen. Gecombineerd met een bezoekje aan een van de vele charmante wijnstadjes is zo’n wandeling ook een fantastische manier om de charmes van de Vogezen te ontdekken.
De in de gids beschreven routes zijn met zorg geselecteerd en door de auteurs gelopen en in kaart gebracht. Elke beschrijving is voorzien van beknopte informatie over het landschap en de bezienswaardigheden. Met deze gids in de hand ontdekt de wandelaar de mooiste wandelroutes in deze boeiende en afwisselende streek.

Zweedse ambassadeur krijgt eerste exemplaar ‘Wandelen in Skåne’

AmbassadeurVandaag ontving  de Zweedse ambassadeur Per Holmström uit handen van Lena Andersson, business development manager bij Tourism in Skåne, het eerste exemplaar van de Nederlandse gids ‘Wandelen in Skåne’. De gids met 21 dagwandelingen verspreid over de Zuid-Zweedse provincie Skåne is gemaakt door auteurs en fotografen Marco Barten en Paul  van Bodengraven, in samenwerking met Region Skåne. ‘Wandelen in Skåne’ (ISBN 9789078194262) kost € 15,95. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandeleninskane.nl. De overhandiging vond plaats op de tweede dag van de Fiets en Wandelbeurs en werd georganiseerd door VisitSweden.

Skåne

Wuivende graanvelden, mysterieuze kastelen en burchten, een honderden kilometers lange kustlijn, met loofbossen bezaaide heuvelruggen en gezellige dorpjes. Je vindt het allemaal in Skåne. Van alle regio’s die Zweden telt, is Skåne misschien wel het meest ‘anders’. Dat zit ‘m vooral in het landschap, dat hier veel opener is dan de bosrijke regio’s die al aan de noordkant van de provincie beginnen. Anders, door de duidelijk merkbare historische verwevenheid met Denemarken, die je terug ziet in de architectuur en zelfs de regionale vlag. Anders, doordat het gebied voor bijna 50% wordt gebruikt voor de landbouw. Hier worden de granen en groenten voor heel Zweden verbouwd.

Kust

De grootste attractie van Skåne is ongetwijfeld de kustlijn. Geen enkele Zweedse provincie heeft meer kust, variërend van weilanden die doorlopen tot aan de zee tot hagelwitte zandstranden, van rotsplateaus die oprijzen uit de zee tot de bijna 80 meter hoge kliffen in het Nationale Park Kullaberg.

Binnenland

Maar ook het binnenland van de provincie heeft de wandelaar veel te bieden. Er zijn grote aaneengesloten bossen die, anders dan elders in Zweden, voor een groot deel uit loofbossen bestaan. Landstuwing en smeltwatervalleien zijn in de laatste ijstijd gevormd en geven het landschap op meerdere plaatsen reliëf, de zogenaamde ‘åsen’. Bijvoorbeeld in het Nationale Park Söderåsen, waar je door een smal ravijn wandelt, omringd door heuvels en stuwwallen.

Skåneleden

De provincie wordt doorkruist door vijf langeafstandspaden, de Skåneleden. Die brengen je op de mooiste plekken van de provincie. Met uitzondering van eentje maken de wandelingen in de gids allemaal gebruik van delen van die paden. Daarmee ben je verzekerd van goed onderhouden en gemarkeerde wandelingen. Skåne te voet ontdekken is genieten van weidse uitzichten, zeewind om je oren, verstilde natuurgebieden en onverwachte landschappen.

 

Nieuwe wandelgids voor Zuid-Franse regio Ardèche……

Ardeche-cover

Wandelen in de Ardèche is de nieuwste uitgave van One Day Walks Publishing. De gids met 24 dagwandelingen, variërend in lengte van 8,5 tot 22 km, is nu te koop in de (internet)boekhandel. Auteur, fotograaf én wandelaar Karin Out woont al jaren in Frankrijk en brengt met deze gids wandelaars naar de mooiste plekjes in de regio. ‘Wandelen in de Ardèche. Het gevarieerde landschap van Zuidoost-Frankrijk’ (ISBN 9789078194279) kost € 15,95. Een voorbeeldwandeling is te bekijken en downloaden via www.wandelenindeardeche.nl. Op 20 en 21 februari verzorgt Karin Out een lezing over wandelen in Frankrijk op de Fiets en Wandelbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs.

Ardèche

De Ardèche is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers die graag wandelen, maar af en toe ook wat cultuur willen snuiven. Hier vinden wandelaars een grote diversiteit aan landschappen, een rijke flora en fauna, onder een heerlijk mediterraan klimaat. Met deze gids in de hand ontdekken zij eeuwenoude paden die door verlaten dalen en diepe kloven voeren, waar kraakhelder water over grillige rotsen stroomt. Ezelpaadjes lopen langs imposante rotswanden naar vulkanisch berglandschap, met prachtige uitzichten. De combinatie van de uitgestrekte natuur en de rijke historie en cultureel erfgoed maken de Ardèche al jaren lang één van de populairste vakantiebestemmingen in Frankrijk onder Nederlanders. De in deze gids beschreven routes zijn met zorg geselecteerd en door de auteur gelopen en in kaart gebracht. Elke beschrijving is voorzien van beknopte informatie over de fraaie natuur en de bezienswaardigheden onderweg.

Over One Day Walks

Met de gids ‘Wandelen in de Ardèche’ is voor het eerst een flink aantal dagwandelingen gedetailleerd beschreven in deze populaire regio. De auteur heeft 24 van de mooiste tochten, verspreid over de regio, beschreven en in beeld gebracht. De wandelgidsen van One Day Walks onderscheiden zich van andere reeksen doordat de auteurs ook alle wandelingen zelf maken en beschrijven. Want waar anderen kiezen voor vertalingen, werkt de uitgeverij langzaam maar zeker aan een reeks van gidsen waarvan de inhoud getest en beproefd is. Alleen op deze manier is een accurate routebeschrijving te maken.