..

Over One Day Walks

Wie?

One Day Walks B.V. is het bedrijf van drie enthousiaste wandelaars: Marco Barten, Paul van Bodengraven en Marjan Wildeboer trekken regelmatig de wandelschoenen aan om er op uit te gaan. En we hebben zelf zo onze ideeën over hoe de ideale wandelgids er uit zou moeten zien.

Wat?

Een goede wandelgids bevat een uitgebreide routebeschrijving. Een goede beschrijving kun je alleen maken als je alle wandelingen zelf maakt, vinden wij. Maar je wilt ook weten wat je tegen kunt komen onderweg. Daarom maken we heel veel foto’s. De mooiste komen bij de wandeling in de gids, als ze tenminste iets zeggen over de route. En natuurlijk vertellen we hoe je bij het startpunt van de route komt, hoe lang de wandeling is, en hoe lang je daar over doet. Bijna al onze wandelingen zijn rondwandelingen, zodat je weer bij het startpunt uitkomt. Alle kaarten worden door ons zelf gemaakt.

Waarom?

Eigenlijk is ons bedrijf begonnen als een uit de hand gelopen hobby. Omdat we merkten dat in Nederland vrijwel alleen maar vertaalde wandelgidsen te koop zijn, kregen we het idee er zelf eentje te maken. En dan het liefst van een bestemming waarvoor helemaal nog geen Nederlandstalige gids bestond. We werken zelf alle drie in de communicatie en hadden wel ideeën over concept en vormgeving. En omdat we per se ons eigen ding wilden doen, hebben we ervoor gekozen om zelf dan ook maar uitgever te worden.
Na de eerste titel, Wandelen op Menorca (2006), hadden we de smaak pas echt te pakken. Omdat we het alle drie naast ons gewone werk doen, kunnen we maar een gids per jaar maken. Maar die is dan ook wel helemaal van voor naar achter door ons zelf gemaakt!