​​​​​​​

€ 16,95 – ISBN 9789078194347

Over Småland, zuid-Zweden

Een kustlijn met honderden eilanden en eilandjes voor de deur; uitgestrekte, stille bossen waar je zomaar een eland tegen het lijf kunt lopen; volop mogelijkheden
om je wandelingen af te wisselen met een dagje cultuur en historie snuiven. Wild en toch toegankelijk, afgelegen en toch goed bereikbaar, landelijk maar toch dichtbij de bewoonde wereld; in Småland vind je het allemaal.

Struin door bossen, langs meren en over de landerijen van keuterboeren. Pauzeer op een heuveltop en geniet van het uitzicht. Zwem in het heldere water van een van de vele meren of bezoek een van de vele kleine openluchtmusea die je in bijna elk dorp vindt. Beklim een berg, ontdek een eiland of treed in de voetsporen van bekende Zweden. Geniet van al het goede dat Zuid-Zweden te bieden heeft: natuur, rust, ruimte. En toch de nabijheid van levendige steden en gezellige dorpen.

In deze gids wijzen we je met 23 wandelingen de weg naar de mooiste plekjes. Ontdek de natuur en het platteland te voet. Beleef zuid-Zweden in je eigen tempo en ontdek zelf de charmes van Småland. Er is maar een risico: je zou er zo maar verslaafd aan kunnen raken!

Voorbeeldwandeling

Om een indruk te krijgen van de wandelingen en de wijze waarop ze beschreven zijn kun je hier een wandeling downloaden.

Bestel een wandelgids

Wil je de wandelgids, zonder bijkomende kosten, thuisgestuurd krijgen, ga dan naar onze webshop. Je ontvangt een bevestiging en we laten weten wanneer je de gids ontvangt (meestal binnen 1 a 2 werkdagen).

Updates

Wandeling 07: de route is nu in twee richtingen gemarkeerd. De “hoofdroute” is precies andersom dan onze beschrijving; daarmee zit het zwaarste stuk aan het begin. Aan jou de keuze!

Wandeling 10: Er hekken zijn geplaatst langs de spoorbaan tussen GPS 8 en 9. De route is eenvoudig te vervolgen door net na het viaduct de paarse route te volgen, deze komt uit op de Nykyrkavägen. Je loopt dan ongeveer 1,5 km extra. 

​​​​​​​maart 2024

Waar zijn de wandelingen?

Klik hier voor een overzicht van de wandellocaties in Småland.