€ 14,95 – ISBN 9789078194231

Updates Samos

Hier vind je ervaringen van andere wandelaars en eventuele routeaanpassingen.
Laatst bijgewerkt: maart 2023

Wandeling 1

Algemeen: De route is nog prima te doen, maar het stuk tussen GPS 4 en 7 is inmiddels helemaal geasfalteerd en daardoor minder aantrekkelijk.

Wandeling 3

De wandeling, pagina 25, na GPS10: De route is hier iets verlegd, maar tegelijk ook goed gemarkeerd. Je ziet onderweg rood-witte bordjes met het cijfer 20a en rode verf. Als je die volgt, tot aan een splitsing van paden (’20’ naar twee kanten) houd je rechts aan. Je komt dan vanzelf uit bij het eind/startpunt.

Wandeling 4

Pagina 27 Waarom: Voor alle duidelijkheid: je kunt de waterval aleen zien als je ook gaat zwemmen, anders zie je alleen een stuk van de kloof.
De wandeling, pag 28, regel 7: Ter verduidelijking: Het smalle pad omhoog is niet heel goed zichtbaar. Het ligt min of meer tegenover de lange trap omhoog, aan de andere kant van het water.

Wandeling 5

Pagina 33, vlak voor GPS7: De taverna is permanent gesloten, de verwijzing op het pleintje met de boom is ook weg. Volg vanaf de boom de smalle straat die naar rechts gaat en na 200 m uitkomt op de asfaltweg, bij de nu gesloten taverna (GPS7).

Wandeling 6

Algemeen: Je kunt heerlijk zwemmen bij het strand aan het begin/eindpunt. Maar houd er wel rekening dat er daar een koraalbank in zee ligt voor de kust.Voorzichtig dus, zowel voor je eigen gezondheid als voor het koraal.

Melding ontvangen dat de taverna bij GPS6 helaas permanent gesloten is.

Wandeling 7

Pagina 43, GPS9: de schuur die wordt genoemd is verdwenen. Aan de linkerkant van de weg staat ter hoogte van de afslag nu een markeringspaaltje. Ter hoogte van dat paaltje gaat het pad rechts naar beneden.

Wandeling 11

Pagina 58 De wandeling, regel 4: ’40 meter verderop ga je op een splitsing rechtsaf’. Daar staat nu een bordje richting ‘Lekka”. Daar moet je niet heen. Nog iets verder doorlopen en dan rechtsaf, de bordjes richting ‘Kosmadei’ volgen.

Wandeling 12

De aan het begin genoemde spiegel langs de weg is verdwenen. Ook de in de beschrijving genoemde rode markering ontbreekt op een aantal plaatsen. Ook is de oversteek van het riviertje lastig, omdat die in het voorjaar veel meer water afvoert. We adviseren je om deze route alleen te doen als je ook de beschikking hebt over de GPS-tracks (kun je bij ons opvragen).

Wandeling 14

Pagina 77, Tussen GPS 8 en GPS9 Tekst vervangen door:
Ga rechtsaf en volg de asfaltweg. Na 850 m passeer je de Agios Ioannis Theologos kapel. Volg de asfaltweg nog 200 m. Waar de asfaltweg naar rechts buigt ga jij aan de linkerkant van de weg rechtdoor een dalende steenslagweg in, richting Ag. Ioannis. Na 450 m gaat de betonweg over in steenslag. Na 300 m zie je rechts van de weg een kapel. Vrijwel direct daarna ga je rechtsaf, een steenslagpad op (GPS9).

Wandeling 15

Algemeen: in Kalithea vind je inmiddels ook een taverna!