Updates Värmland

Hier vind je ervaringen van andere wandelaars en eventuele routeaanpassingen.
​Laatst bijgewerkt: mei 2023

Wandeling 1

De route is in zijn geheel opnieuw gemarkeerd. Dat is een grote verbetering. Wel is er op een aantal plaatsen bos gekapt (met name rond GPS4 t/m 6). De markering is ook daar prima, zodat je de route probleemloos kunt doen.

Wandeling 3

Pagina 26, De wandeling, regel 4 t/m 6: ‘Op een vijfsprong …’ t/m ‘houten schuur.’ vervangen door: Je komt op een splitsing met breed pad. Ga linksaf en na 50 meter weer rechtsaf, een smal pad langs een schuurtje op.’

Wandeling 4

Pagina 31, regel 4:
De groene markering is overgeschilderd met oranje verf.

Wandeling 5

Pagina 34, tussen GPS2 en 3:
Je komt onderweg een bordje tegen dat stelt dat de wandelroute hier eindigt (end here). Dat is onzin, je kunt de route gewoon volgen zoals beschreven. De eigenaren van de vakantiewoningen bij GPS 3 hebben de kommun gevraagd het pad te sluiten, vanwege inbraken in de huizen. Er is natuurlijk geen enkel verband tussen wandelen en inbreken en het is dan ook niet officieel verboden om hier te lopen. Niks van aantrekken dus.

Wandeling 6

Route herlopen op 07-07-2021: De lange route is niet langer begaanbaar. De korte route is opnieuw gemarkeerd. Daardoor is het nog gemakkelijker om de juiste route te vinden.

Wandeling 7

De route is 9,1 km lang i.p.v. de vermelde 7,5 km.

Wandeling 8

Door werk in het bos en doordat de paden niet onderhouden zijn, hebben we de route op twee punten aangepast (zie hieronder). Sowieso adviseren we je om deze route voorlopig alleen te doen als je ook een GPS hebt. De track kun je bij ons opvragen.

Pagina 46, regel 11 na GPS3 t/m pagina 47, regel 1:

Vervang tekst door: Hier ga je rechtsaf. Het pad daalt, negeer zijpaden. Volg het pad tot je uitkomt op een splitsing met een brede steenslagweg. Hier ga je linksaf. Na 300 m ga je aan het einde van de weg rechtdoor, een graspad op dat voor een huis langs loopt. Ga direct na het huis rechtsaf en loop dan rechtdoor het grasveld in.  Houd de schuur aan je linkerkant. Aan de overkant van het grasveld gaat een smal pad het bos in, met oranje markering. Even verder passeer je een wegwijzer.

Vervolg dan routebeschrijving vanaf regel 2

Pagina 47, regel 6 Na GPS4 t/m regel 11:

Vervang tekst door: Ga rechtsaf en volg deze weg 1,2 km tot aan de T-splitsing. Daar ga je rechtsaf naar beneden.

Vervolg dan de routebeschrijving vanaf regel 12

Wandeling 10

Pagina 54, regel 6

‘..na 10 meter rechtsaf..’: de wegwijzer ‘Björnmyrastugan’ is weg en het bos is even verderop gekapt. Volg het smalle pad door het veld tot je na 500 meter bij de bosrand komt. Daar zie je ook weer de markering

Pagina 55, regel 11
‘Op een Y-splitsing….’. Opmerking ontvangen dat niet duidelijk is of het de eerste of tweede Y-splitsing is waar je links aanhoudt. Laat je hierbij leiden door de oranje markering.

Wandeling 11

Door ingrijpende werkzaamheden in het bos en gebrek aan onderhoud is deze route niet langer begaanbaar.

Wandeling 12

Bericht ontvangen dat deze route niet meer te doen is, doordat bosbouwers het gebied onder handen hebben genomen. Beter uitwijken naar een andere wandeling dus.

Wandeling 15

Algemeen: in augustus 2019 opnieuw gelopen. Over het algemeen is de routebeschrijving nog toereikend, al zijn er kleine veranderingen. Zo zijn de buis en het trapje uit regel 3 en 4 (pagina 76) verdwenen. Het bordje ‘Hastbergsätern’ (regel 5) is overgeschilderd met ‘Badplats’. We adviseren je om de GPS-track te gebruiken. Als je de gids bezit, kun je die bij ons opvragen per e-mail.

Wandeling 17

Bericht ontvangen dat de groen-witte markering inmiddels is over geschilderd met oranje verf.

Wandeling 22

De route is niet altijd even makkelijk te volgen. Bij het startpunt staat nu alleen een klein houten bord, zonder informatie. Toch is de route wel te volgen zoals beschreven. In juli 2017 hebben we de route herlopen en de GPS-track opnieuw gemaakt. Die kun je altijd per mail bij ons opvragen.

Wandeling 23

De wandeling, pagina 112, regel 4 e.v.: Melding ontvangen dat het informatiebord en de oranje markering tussen GPS2 en GPS3 is verdwenen. Sowieso is het verstandig om bij deze route een GPS te gebruiken, omdat er geen duidelijk pad is op dit punt.