Updates Menorca

Hier vind je ervaringen van andere wandelaars en eventuele routeaanpassingen op Menorca.
Laatst bijgewerkt: juli 2022

Wandeling 1

hek wandeling 1

Sommige landeigenaren gaan wel erg ver om het wandelplezier te verstoren. Deze wandeling is vanaf GPS2 ‘geblokkeerd’. Sommige wandelaars klimmen er over heen en maken de route zonder problemen. Als je dat niet fijn vindt, adviseren we je een andere route te kiezen.

Wandeling 2

Pag 20, regel 7: restaurant bar Sol Naciente heet nu Villa Alba. De zaak staat te koop, dus kan in de toekomst nog een andere naam krijgen.

Wandeling 4

Pag 28, regel 3: ‘De weg buigt met een bocht naar links omhoog’ moet zijn: De weg buigt met een bocht naar rechts omhoog.
Een deel van de steenslagwegen is inmiddels verhard met asfalt, maar dat heeft geen invloed op de route.

Wandeling 5

Pag. 33, regel 6: ‘Zo’n 150 meter daarna ga je naar links, door de hekken richting de boerderij Son Xuriguer Vell.’. Melding ontvangen dat deze doorgang is afgesloten, met sloten en verbodsborden. ‘Geen doorkomen aan !’ Wellicht handiger om een andere wandeling te kiezen.

Wandeling 7

Melding ontvangen dat de eigenaar van Rouma Nou een verbodsbord op het toegangshek heeft geplaatst. Daardoor is het niet langer mogelijk om deze wandeling te maken. We adviseren je om uit te wijken naar een van de andere routes.

​Wandeling 8

Pag. 44, onderaan: Melding ontvangen dat de weg bij Binigaus Nou is afgesloten. In dat geval kun je ervoor kiezen om via het pad door de vallei te lopen, d.w.z. dat je dan linksaf gaat bij GPS 2.

Wandeling 15

De weg tussen GPS1 en GPS2 was eerst grotendeels steenslag maar is inmiddels geasfalteerd.