….

Updates oude Corfu gids (2e druk)

Wandeling 1

Pagina 17, regel 8: melding ontvangen dat vlak voor de huizen twee paden naar rechts gaan, waar maar enkele meters tussen zitten. Negeer het bredere pad en neem het smalle pad.

Wandeling 2

Door voortdurende veranderingen in de olijfboomgaarden blijkt het soms lastig om het stuk tussen Chlomos en Kouspades te vinden zoals beschreven in de gids. Kan dus even zoeken zijn.

Wandeling 3

De wandeling:
Pagina 24, regel 3 en 4: (GPS2): het pad langs de metalen pijp is erg overgroeid geraakt. Je kunt beter 150 m doorlopen over de betonweg en dan rechtsaf een trap omhoog nemen. Je komt uit op een verharde weg en leest dan verder vanaf rgel 9: Ga rechtsaf en volg de weg.
Pagina 24, regel 13: ‘Op een Y-splitsing rechtsaf, richting een schuurtje’: het pad is verderop dicht gegroeid. Houd nu op de Y-splitsing links aan en volg de betonweg 400 m tot je uitkomt op de splitsing met de asfaltweg. Hier ga je linksaf en loop je naar Porta (verder vanaf regel 16).

Wandeling 4

De Kaap zelf is afgesloten, maar tijdens de wandeling heb je op meerdere momenten fraai zicht op de grillige zandsteen. Ook kun je gewoon nog zwemmen naast de Kaap (na GPS4).

Wandeling 5

Pagina 32, regel 13: ‘Je gaat hier rechtsaf’–> rechtdoor, richting Acharavi.

Pagina 32, regel 14: Wegwijzer ‘Kassiopi 12’ is verdwenen.

Wandeling 6

Meerdere meldingen ontvangen dat de route tussen GPS4 en GPS5 zo overwoekerd is dat de routebeschrijving niet meer gevolgd kan worden. Je kunt als alternatief bij GPS3 rechtsaf gaan en de asfaltweg naar Zygos volgen. Pak daar de routebeschrijving weer op, vanaf regel 11 op pagina 37.

Wandeling 9

Pagina 49, regel 7 en 8: Melding ontvangen dat de paden beter zijn onderhouden, de boom over het pad is verwijderd.

Pagina 49, regel 17, na GPS5 en de tekst ‘Linksaf en gelijk weer naar rechts’: je loopt langs een betonnen wand.

Wandeling 10

Pagina 52, regel 12: de markering van de Corfu Trail ontbreekt.

Wandeling 11

Pagina 55, Er naar toe: ter verduidelijking: volg bij Vatos de borden richting de golfclub.

Pagina 57, 6e regel: … een splitsing. Hier houd je rechts aan is gewijzigd in’…een kruising. Hier ga je rechtdoor.’

Pagina 57, regel 12: Na ‘Je komt uit op een asfaltweg. Ga linksaf ‘ moet zijn ‘volg deze rechtdoor.

Wandeling 12

Pagina 60, regel 4
Op het punt waar je de asfaltweg verlaat, net nadat je de ruïne bent gepasseerd, is nu een fabriekje gebouwd. Van een wandelaar kregen we de volgende tips:
“Na de ruïne (regel 4) verdwijnt het pad en komt uit op een (blijkbaar nieuwe) asfaltweg  Die leidt rechtsaf, naar de fabriek in de afgraving. Om de route daar te kunnen oppakken, moet je links om het hek van de fabriek heen lopen. (Rechtsom kan niet, dan loop je vast op struikgewas en steile hellingen.) Je gaat eerst een paar meter vrij steil naar beneden en blijft het hek rechtsaf volgen tot aan de tweede lantaarnpaal, nog vóor de achterste gebouwtjes. Daar ga je links de helling op.  Bij het hek is alles nog onoverzichtelijk en overwoekerd met planten, maar al na zo’n 10 a 20 meter zie je het smalle pad met (hier en daar) de blauwe markering.
Vanaf daar kan je de routebeschrijving gewoon weer volgen. Loop omhoog richting de olijfboomgaard (regel 11) etc.”

Wandeling 14

Pagina 71, 4e regel: ‘even verderop maakt de asfaltweg een bocht naar links: ter verduidelijking: dat is na circa 700 meter, na een snackbar links van de weg.

Wandeling 15

Bij het nalopen is gebleken dat er zoveel is veranderd ter plaatse dat de route in de huidige vorm niet meer goed te doen is. We raden je aan om een andere wandeling uit te zoeken. In de herdruk die in januari 2018 verschijnt, komt een vernieuwde versie van deze route.

Wandeling 16

Pagina 78, regel 10.
Melding ontvangen dat er bij het huis vlak voor het bruggetje over het kanaal (GPS4) hekken zijn geplaatst. Vraag, als er iemand aanwezig is, of je mag passeren.

Wandeling 18

Pagina 86, regel 10: te verduidelijking: neem bij het kapelletje het pad dat pal daarvoor rechts omhoog gaat.

Pagina 86, regel 12: Op een volgende Y-splitsing ga je rechtdoor –> bedoeld wordt: kies je het rechterpad. Vlak daarna langs de drie bruine schuurtjes.

Pagina 87, regel 1: Melding ontvangen dat er meerdere zijpaden zijn. Negeer deze en volg het dalende pad tot aan de voet van de klif.

Wandeling 20

Pagina 97, eerste regel: Ga hier rechtsaf en loop omhoog. Toevoeging: volg deze weg met verschillende bochten en negeer alle zijwegen. De weg eindigt bij een asfaltweg. Ga hier rechtsaf (volg de blauwe pijl en markering). Dan tekst vervolgen: De weg draait … etc.

Wandeling 21

Er naar toe: de parkeerplaats is afgesloten, langs de weg kun je niet parkeren. Wel bij het restaurant vlakbij het strand, een paar 100 meter verder.
Pagina 100, regel 13: Melding ontvangen dat het ‘onduidelijk breed graspad’ inmiddels wel duidelijk is. Het oogt als een Y-splitsing. Je gaat hier in ieder geval gewoon linksaf het brede graspad op. Let op: er liggen veel losse stenen en het pad daalt steil af.